The Retreat Centre in the Heart of Samsoe

Center for Indre Frihed ligger midt i det åbne landskab. Her er smuk natur, høje himler og god jordforbindelse :o). Her har du mulighed for:

  • at finde dig selv
  • at opleve Samsøs kraft
  • at undersøge og opleve en dybere sandhed
  • at være sammen med andre søgende og inspirerede mennesker

Centret ligger i hjertechakraet af Samsøs kraftfulde landskabstempel ca. 1 km nord for Besser – lige i nærheden af gode badestrande og den smukke, fredede Stauns Fjord – som vikingerne kaldte “kærlighedens bugt” – når man først har været der, forstår man hvorfor :o)

Der sker noget virkelig magisk, når man befinder sig på en ø – vi bliver naturligt centrerede, omgivet af hav – er der ingen steder at tage hen, ikke noget vi skal nå, og vi får nemmere ved at synke ind i vores sande selv.

Der er en fantastisk stilhed og kraft i naturen herovre – en stor hjælp når man søger det rene nærvær hinsides sindet. Noget vi begge har oplevet i vores frigørelsesprocesser og i den dybe relation og samklang vi oplever med øen.

Center for Indre Frihed tilbyder

  • Seminarer og Retreats af 1-21 dages varighed på Samsø
  • Årlige Flow-Ski rejser til Italien
  • Udlejning af faciliteter til aktiviteter, der er i tråd med Centerets øvrige aktiviteter. Mere Info
Meditation Place in the Garden
Meditation Place in the Garden

Centrets faciliteter

Centret har 10 double/single rum og fælles bade og toiletter. Der er desuden fælles køkken, spisestue og smukke meditations sale, en stor frodig have med gamle træer og åbne marker omkring gården med mulighed for mange dejlige gåture. Vi har for 2 år siden etableret 2.500 m2 spiselig skovhave efter permakultur-principper. Her er mange spændende frugter, bær, nødder, spiselige blomster, flerårige grøntsager, lægeurter mm.

Her er rigtig meget plads til at lege eller være stille, være social eller trække sig tilbage :o)

Living & Vegetarian Foods
Living & Vegetarian Foods

Levende mad

Til en levende krop og et fredfyldt sind har vi brug for levende føde. Sund, økologisk, vegansk mad er en integreret del af at bo på centret, ligesom vi også arbejder direkte med alle de andre kilder til næring vi har – sol, kærlighed, vand, humor, jord, energi, vind etc. etc.

Alle deltagere hjælper til med madlavningen – du har derfor mulighed for at lære at lave nye sunde og delikate retter.

Hvordan kommer du hertil

Adressen er: Center for Indre Frihed, Sildeballe 17, 8305 Samsø, Denmark, tlf. +4529924348

Samsø ligger i hjertet af Danmark og er let tilgængeligt fra både Jylland og Sjælland. Færger sejler fra Hou (30 km syd for Århus) til Sælvig og fra Kalundborg til Ballen. Du kan læse mere på www.tilsamsoe.dk og www.faergen.dk

Samsø – Øen i midten

Hvis man tager et Danmarkskort og folder det sammen, først på den ene led og så på den anden, kan man se, at Samsø ligger i hjertet af Danmark – I pagt med jord og vind, himmel og hav.

Navnet Samsø kommer af ”Samlings-øen”. Det var vikingerne, der gav den dette navn. Det var nemlig her de samledes og fordelte land og bytte mellem sig. Vi oplever at Samsø stadig en samlings-ø, nu blot i en anden betydning. Vi kommer her for at samle os – at blive hele.

Samsø er blevet lovprist som ”Kattegats Perle” eller ”en juvel i Danmarks Krone”, og mange har gennem tiderne tabt deres hjerte til øen. Det har vi også :o)

Samsø er som et Danmark i sammentrængt form – et hovedland med småøer. Øen er 30 kilometer lang og 7 km bred på det bredeste sted. Her findes alle Danmarks landskabsformer – bakker fra istiden, skov, kyst, hede, marker, enge, søer, fjord – vævet sammen på smukkeste vis.

Nutidens professionelle spåmænd, fremtidsforskerne, forudsagde for nogle år siden, at tid, ro og uspoleret natur inden længe ville blive tre af de ting, det moderne menneske ville prioritere allerhøjest. Måske er det derfor, at den smukke grønne ø har tiltrukket adskillige forfattere, sangskrivere, digtere, billedhuggere, kunstmalere og andre kreative mennesker.

Samsø er desuden Danmarks Vedvarende Energi-Ø og er allerede selvforsynende og eksporterende af vedvarende energi. Flere projekter har modtaget internationale miljøpriser og anerkendelse.

Samsø er som ø det man kalder et landskabstempel. Ligesom den menneskelige krop har energicentre i form af chakraer, har øen 7 energicentre med forskellige kvaliteter. Rodchakraet ligger i den gamle skov helt i syd – hjertecenteret ligger midt på øen i den fjord som vikingerne kaldte “Kærlighedens Bugt” og kronechakraet ligger helt på toppen af øen ved “Issehoved”.